‘Respect voor het product, het seizoen en voor de gast aan tafel’
Koen Lefever, de chef van brasserie Pakhuis uit zijn respect voor de producten die worden gebruikt in de brasserie. Koen staat al sinds 2004 achter het fornuis van brasserie Pakhuis en legt nog steeds de nadruk op het aanbieden van de allerbeste kwaliteit.
Koen is een man die geïnspireerd wordt door de natuur en de seizoenen. Hij is altijd op zoek naar de meest verse en eerlijke grondstoffen. Zijn inspiratie vindt hij in o.a. gesprekken met collega’s en gerechten die hij tijdens zijn reizen bij ‘locals’ heeft geproefd. Als we aan Koen vragen wat hij zou doen als hij geen chef was van het Pakhuis, dan zou hij graag zijn eigen biologische boerderij runnen.
Bij brasserie Pakhuis wordt er gekozen voor lokale leveranciers die op hun beurt bewust omgaan met hun producten en met respect geteeld worden. Zo werd boerderij ‘Le Devant’ aangekocht. De boerderij bevindt zich in het hartje van de Bressestreek en omvat zo’n 76 hectare aan weilanden en bossen. Ééndagskuikens kunnen er in alle rust ontwikkelen tot flinke Bressekippen. Koen staat bekend om zijn respect voor product en smaak, en dat is precies waar het Pakhuis voor staat.